Ugradnja automatskih osigurača

Ugradnja automatskih osiguračaOsigurač je uređaj koji u domaćinstvu automatski isključuje struju usled preopterećenja, prespajanja itd… Postoje više vrsta osigurača a njihova zamena se vrši u skladu sa tipom koji je odabran u vašem domačinstvu.

Dugi niz godina koristili su se tradicionalni osigurači (stari, topljivi). Tradicionalne odnosno stare osigurače je veoma lako zameniti. Potrebno je samo malo veštine i znanja. Većina ukućana se često usudila da iste zameni.

Ugradnja automatskih osigurača i zamena tradicionalnih osigurača je stvar i estetike ali i pre svega bezbednosti. Ugradnja automatskih osigurača doprineće sigurnosti vašeg doma u velikoj meri. Ipak do problema u domaćinstvu često dolazi ukoliko pojedini uređaji imaju veću snagu u odnosu na snagu koju osigurač može da podnese.

Ugradnja automatskih osigurača

Automatski prekidači su samostalni prekidači koji su izrađeni kako bi se električna mreža obezbedila od mogućih preopterećenja. U poređenju sa klasičnim, automatski osigurači brže prekidaju strujno kolo u situacijama kada su moguće havarije. Poznato je da se ova vrsta osigurača manje greje, da su vrlo jednostavni za rukovanje, imaju duži vek trajanja i samim tim su ekonomičniji.

Automatski osigurači rade poput sklopke, tačnije kada nastupi neka prepreka, poluga osigurača se spusti a u funkciju se vraća vrlo jednostavno-podizanjem poluge na gore.

Poznato je da kada je reč o klasičnim osiguračima u slučaju prestanka njihovog rada, bilo je potrebno zameniti ga u potpunosti. Automatski osigurač se može vrlo jednostavno vratiti u radni mod ručno ili automatski.

U ponudi su raznovrsni automatski prekidači. Postoje manji koji su pre svega namenjeni za domaćinstva kao i veliki namenjeni za vodove visokog napona.

Montaža osiguračke table i ugradnja automatskih osigurača

Zamenu klasičnih osigurača automatskih mogu izvršiti samo obučene osobe. Naš servisni centar vam nudi pre svega obučene majstore, efikasne i brze u svom radu.

Osiguračka tabla se može naći u prodaji sa 12, 24 i 36 mesta za osigurače. Sama montaža nove osiguračke table sa automatskim osiguračima traje par sati, pri čemu se mora isključiti kompletna struja u stanu, kući ili poslovnom prostoru.

Nakon skidanja stare table pažljivo se razvrstavaju kablovi, da bi se kasnije vratili na mesto. Ukupna investicija za osiguračku tablu sa dvanaest osigurača iznosi oko 4.000. To je materijal koji je potreban.

Nakon bušenja rupa za tiplove i postavke nove osiguračke table, sledi ugradnja automatskih osigurača…

Ugradnja automatskih osigurača kao i osiguračke table je investicija koja se na više načina isplati. Ugradnja automatskih osigurača vršimo na celoj teritoriji Beograda. Ukoliko imate nedoumica ili bilo kakvih pitanja, budite slobodni da nas kontaktirate preko telefona ili preko email-a.