Servis bojlera

Servis bojlera Beograd

Servis bojleraVeliki izbor bojlera je pred vama danas na tržištu. Horizontalni, vertikalni, sa i bez regulacije temperature itd…

Među različitim tipovima bojlera, možete pronaći bojlere male litraže koji su poznati po brzom zagrevanju vode, standardne koji poseduju emajlirane kazane različitih zapremina (30,50,80l), horizontalne jedinice koje su efikasnije i pogodnije za male prostore, kombinovane bojlere koji mogu koristiti različite izvore nergije i tanke modele bojlera koji su pogodni za uske prostore.

Svakako ovaj kućni aparat je jedan od najvažnijih u domaćinstvu. Gotovo se bez njega ne može ni zamislisti svakodnevni život. Dovoljno je da prema svojim potrebama i u skladu sa prostorom odaberete vama najpogodniji bojler.

Održavanje bojlera – Par saveta

Evo i par saveta za korišćenje i održavanje bojlera:

  • Veoma je važno da pre korišćenja tople vode iz bojlera, obavezno isključiti napajanje iz električne mreže.
  • Ukoliko bojler ne koristite često, onda ga možete isključiti sa električnog napajanja,
  • Radi efikasnog rada i trajanja samog bojlera, neophodne su periodične provere grejača
  • Ukoliko ne koristite bojler u pojedinim objektima tokom zime ili se oni nalaze u prostorijama gde su moguće temperature ispod nule, potrebno je da vodu iz bojlera obavezno ispustite. Ukoliko to ne učinite, veoma lako može doći do pucanja kazana bojlera.
  • Koliko je potrebno često čistiti bojler od kamenca zavisi od više uslova: same eksploatacije bojlera, kvaliteta vode (odnosno da li je tvrda ili meka voda), visine temperature u bojleru (poznato je da više temperature dovode do veće količine kamenca) i svakako zavisi od učestalosti upotrebe bojlera. Ipak, naša preporuka je da već nakon šest meseci je potrebno izvršiti čišćenje kamenca.
  • Kada je reč o uštedi električne enrgije, važno je znati da potrošnja električne energije prilikom zagrevanja vode najviše zavisi od vrste bojlera. Takođe, presudnu ulogu imaju i stanje vodovodnih instalacija i kvaliteta njihove izolovanosti.

Montaža bojlera

Za montažu bojlera i priključak istog na vodovodnu i električnu mrežu, potrebno je isključivo profesionalno obučeno lice. Ukoliko niste sigurni da li je bojler pravilno montiran, slobodno nas pozovite. Bar jednom godišnje potrebno je izvršiti kompletan pregled stanja i servis bojlera u domaćinstvu a po potrebi popravka bojlera ukoliko se uoči kvar na bojleru.

Ukoliko se i uprkos redovnog održavanja bojlera susretnete sa kvarovima na istom, naš servis bojlera vam stoji na raspolaganju svih sedam dana u nedelji. Naši obučeni majstori će Vam pomoći, kako oko same montaže bojlera tako i slučaju nekog kvara, servis bojlera ili popravka bojlera. Najčešći kvarovi koje imamo na terenu su zamena grejača na bojleru kao i zamena termostata na bojleru.

Servis bojlera radimo na celoj teritoriji Beograda i za sve marke bojlera. Naši obučeni majstori će Vam pomoći, kako oko same montaže bojlera tako i slučaju nekog kvara.