Ugradnja aspiratora

Ugradnja aspiratora Beograd

Ugradnja aspiratoraJedan od osnovnih kućnih aparata je i kuhinjski aspirator ili apsorber. On je presudan za izvlačenje neprijatnih mirisa iz prostora gde se priprema hrana. Takođe, on vam pomaže u sprečavanju taloženja masnih čestica koje se obično talože u kuhinji.Danas imate raznoliku ponudu aspiratora odnosno apsorbera. Ukoliko aparat poseduje posebnu vrstu čunka koji posredstvom ventilacionih otvora domaćinstva odstranjuje neprijatne mirise direktno u atmosferu, onda je reč o aspiratoru. Ova vrsta aparata poseduje i filtere sa aktivnim ugljem koji pročišćuju vazduh.

Na vama je da odaberete aspirator u skladu sa potrebama domaćinstva, kapacitetom aspiratora koji je potreban za usisavanje neprijatnih mirisa a na nama je da ga postavimo na adekvatan način.

Standardna širina aspiratora je od 60cm, 90cm i 120cm. Cilj, dizjaniranja aspiratora po ovim širinama je uklapanje u sve vrste kuhinje. Jedno od osnovnih pravila je da grejna ploča ne bi trebala da bude šira od aspiratora.

Kako biste produžili vek trajanja aspiratora i omogućili njegov efikasan rad potrebno je da filtere perete u mašini za pranje posuđa ili pak ručno sredstvom za čišćenje svaka dva meseca. Kako se ne bi oštetio, spoljni deo aspiratora možete održavati suvom krpom i neutralnim sredstvom za čišćenje.

Važno je napomenuti da su danas često kuhinje objedinjene sa ostalim prostorijama domaćinstva. Kako bi se adekvatno eliminisali neprijatni mirisi i sprečilo taloženje masnih čestica, potrebni su zaista adekvatni aspiratori. Uključite ih pre kuvanja (minut-dva pre) i ostavite da rade bar još desetak nakon kuvanja.

Za postavljanje aspiratora u domaćinstvu, postoje posebna pravila. Naime, potrebno je isti postaviti na određenom odstojanju od grejnih ploča, potrebno je voditi računa o odvodu aspiratora odnosno povratnoj klapi i još mnogo toga.

Zato je za montažu aspiratora neophodno prisustvo obučenog majstora. Naš servisni centar nudi vam profesionalne majstore koji će vam na brz i efikasan način ugraditi aspirator po vašoj želji.

Ugradnja aspiratora se radi na celoj teritoriji Beograda. Specijalne pogodnosti za ugradnju aspiratora smo pripremili za ugostiteljske objekte, restorane, hotele, barove…