Ugradnja etažnog grejanja

Ugradnja etažnog grejanja Beograd

Ugradnja etažnog grejanjaUgradnja etažnog grejanja je sve učestalija kod nas pa samim tim se i sve više traži pouzdan majstor za ugradnju etažnog grejanja. Sama ugradnja etažnog grejanja može biti veoma skupa i ako se ne uradi kako treba, može doći do ozbiljnih posledica. Do skoro su se koristili kotlovi na drvo koji bi se poveživao sa radijatorima u kući. Danas je sve više ponuda kotlova na struju a jedan od naših najpoznatijih proizvođača je Alfa Plam. Za sada je situacija takva da je najjeftinije grejanje na struju, ali s’obzirom da struja poskupljuje iz godine u godinu, možda će grejanje na drva vrlo brzo postati jeftinije. Kod kotlova na struju treba uzeti u obzir njegovu potrošnju električne energije, tj.Kilovat časove (kW). Što je broj kilovata veći, to će Vam biti i računi skuplji za električnu energiju. Svakako treba izračunati šta je povoljnije, da li uzeti kotao na drva ili na struju.

Kod kotlova na struju zbog velike potrošnje struje se pored same ugradnje etažnog grejanja mora obezbediti / napraviti poseban osigurač samo za taj kotao. Morali bismo takođe da uradimo i par izmena u samoj tabli za osigurače, ali je to sve sastavni deo procesa. Zatim, kada završimo sa napajem, prelazimo na montažu radijatora po sobama. Naša preporuka je da se u manjim sobama postavlja po jedan radijator ispod prozora dok za veće sobe postoji opcija postavljanja više radijatora. Kada se postave svi radijatori na svoje mesto po planu, krećemo sa povezivanjem radijatora sa kotlom. Taj proces može biti malo bučniji jer se buše zidovi kako bi cevi sproveli do kotla. Cevi se montiraju po optimalnoj putanji tako da Vam neće smetati i oduzimati previše prostora u kući.

Ugradnja etažnog grejanja Kada se sve ispravno poveže sa kotlom, vršimo finalno povezivanje na mrežu i puštamo u rad. Ispuštamo vazduh iz radijatora da bi vruća voda stigla do njih i testiramo rad samog kotla i opterećenja električne mreže. Ukoliko dođe do preopterećenja ili čestog iskakanja osigurača, ispitujemo problem na licu mesta i rešavamo odmah.

Ugradnja etažnog grejanja na struju ili na drva?

Sve ima svoje prednosti i mane. Najveće mane kod kotlova na drvo su konstantno loženje da bi se temperatura održala i bila konstantna kao i prvo jutarnje loženje hladne kuće.

Sa druge strane, kod kotla na struju je dovoljno samo podesiti odgovarajuću temperaturu i to je to. Svakako računi za struju mogu biti dosta veliki tako da je najbolje izračunati i izvagati šta je bolje uzeti na duge staze.

Ugradnju etažnog grejanja vršimo na celoj teritoriji Beograda, pružamo profesionalnu uslugu u sigurni smo da Vam neće biti hladno ove zime.

Pored same ugradnje etažnog grejanja vršimo i popravku etažnog grejanja i peći svih proizvođača.